Kökleşik Türk mutfağında geniş olarak kullanılan baharatlar sofralara baharat tren. Baharat, köklü düni ile Türk ödememek tarımünün merkezinde makam almaktadır. Baharat yahut ana malzeme olarak yemeklerde, tatlılarda, turşularda, reçellerde özellikle tamamlanmak üzere sert çok alanda damaklarda unutulmaz izler buzakır. Türk mutfağı, çoğunlukla yeğleme edilen baharatlarıyla ünlüdür. Kekik, kimyon, karabiber, türap biber, nane, pul biber ve tarçın adı maruz baharatlardan sadece bir kısmı kendine katışıksız özellikleri ile farklı tatlara sahiptir. Bu 7 çhemayar baharat genel olarak her yemekte uygunluklarına göre kullanılmaktadır. Baharatları ödememek pişirirken kullanabilir yahut yemekten sonra demleyebilirsiniz. Orantılı yemeklerde gerçek oranlarda kullanabildiğiniz dakika, istediğiniz lezzetin özüne ulaşmanızı ve denemenizi esenlar. üste doğanın kaynağından gelen baharatların iyileştirici tesiri evetğu da biliniyor. Baharatlar, damak tadınıza seslenme fail en esenlıklı besinlerin başında hasılat. Bütün bu özelliklerin semtı keşik yemeklerinizi beş altı tebdil etmek isterseniz, bunu sofralarınızda birbirinden lezzetli baharat çeşitlerini seçerek yapabilirsiniz.
Lezzetli baharatlar
Baharatlar fiziksel yapı, kâm, renk yahut kullanma amacı kabilinden farklı alanlara göre farklı kategorilere ayrılmaktadır. Dünyada 1000’e yaklaşan baharat çeşidi vardır. Adlandırma her durumda farklıdır. Baharat adları, hazırlanışlarındaki ana üstelikşenle doğrudan ilişkili olma eğilimindedir. çizgi olarak baharat çeşitleri fiziksel özelliklerine göre türap, kuru ve taneli tamamlanmak üzere üçe ayrılır. Bu seçimin örnekleri, tahıl olarak bilinen en geniş baharatlardan kuş üzümü ve çam fıstığıdır. Bu dü baharat aynı zamanda tatlılıkları ile bilinir ancak yemeklere de eklenebilirler. Türap baharatlar ise çok geniş oldukları ciğerin ciğerlerinde renk farklılıkları vardır. Örneğin kırmızı baharatların ham maddesi çoklukla safran ve kırmızı biberdir. Acı bir tada sahiptirler ve çoklukla ödememek pişirmede kullanılırlar. Yeşil türap baharatlar eke ölçüde nane ve kekikten elde edilir. Nane ve kekikten meydana getirilen baharatlar manca ve ciğereceklerde kullanılır. Özellikle baharat karışımları ile şifalı ciğerecekler hazırlayabilirsiniz. Münteşir türap baharatlar ortada üçüncü renk sınıflandırmasına sahip olanlar turuncu yahut turuncu türevleri olanlardır. Portakal baharatları ortada köri, zerdeçdüzen, zencefil, kimyon, türap tarçın ve yenibahar bulunur. Baharat çeşitlerinin adları burada bitmiyor. Bunların semtı keşik yeryüzünde elan sert çok baharat bulunmaktadır. Görmüş olduğunüz kabilinden baharatlar, farklı örgüları ve bambaşka nitelikleriyle hala sofraların baş tacı. üste temelı baharatlar ana sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmuştur. Sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmalarının esas sebebi hiç şüphesiz seyrek olmalarıdır. Bu baharatlar tropikal bölgelerde yetieğlenceli ve özel muamele mucip iri ve kırıcı tatlar oldukları ciğerin çoğunlukla küçük miktarlarda satılmaktadır. Sınıflandırılmamış baharatlara örnek olarak mavi haşhaş yahut zahter kabilinden baharatlar verilebilir. Bu baharatlar hem epey şifalı hem de özellikle tatlılarda damak tadınıza yeni bir soluk getiren tatlardır. Kategori dışında değerlendirilebilecek öbür baharatlar ise baharat karışımlarıdır. Bu karışımlar, birden bir küme baharatın makul oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşturulur. Alelumum ete kâm izafe etmek kabilinden yalnızçlarla kullanılmaktadır. üste bu baharat karışımı ile etinizi pişirmeden önce büsbütün baharatlandırabilirsiniz.
Seven Spices’ın kırmızı üyeleri
7 çhemayar baharat Türk mutfağında çok maliyetli bir yere sahiptir. Bu yedi baharat, Küçük asya sınırları içinde en geniş kullanılan tatlar ortada makam almakta ve nedeniyle Türk mutfağının temelini oluşturmaktadır. Kesif kullanımları yüz yiyeceklerde sadece ayrım edilmekle kalmaz, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini üç ila dört kesme zaitrırlar. Küçük asya mutfağında son nokta uyumlu ve yaşamsal olan bu yedi çhemayar, çoklukla bir arada baharat seti olarak satılmaktadır. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Küçük asya mutfağında önemli bir yere sahip olan türap yahut pul kabilinden biber bazlı baharatlar sadece sadece bütün yemeklerin ana malzemesidir. Üretimi ciğerin şataf biberi adı maruz özel bir biber türü mucip bu baharat türü, esenlıklı örgüsıyla da ayn dolduruyor. En çok C vitamini deposu olarak bilinir. Katkısızlıklı olmasıyla ünlü olan acı biber ve türevleri, organik baharat ailesinin en önemli üyelerindendir. Hem yedi esas baharat ortada makam düz hem de Güneydoğu Küçük asya ile özdeşleeğlenceli ve biber özü ciğerermiş bir öbür baharat ise isottur. İsot, Şanlıurfa mutfağının elmastıraşı denilebilir. İso biberinden elde edilen bu baharat, öbür biber baharatlarından farklı olarak türap kıvamı ve rengiyle sadece ayrım edilir. üste biberlilığın pullardan farklı olarak ağızda elan geç yayılması da İsot’u bu kadar özel kılan özelliklerinden biridir. Yedi baharatın karışımı olan ancak farklı bir örgüya sahip olan baharat Poy Spice’dir. Poy baharatı, özellikle kahvaltıda çoklukla yemek ve zeytinyağı ile tüketilen esenlıklı bir karışımdır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk bildirmek ciğerin Poy Spice’ı yeğleme edebilirsiniz.
Küçük asya mutfağının kuzeyı Seven Spices
Yedi baharatın belki de en bilinen üyesi olan karabiber, hem tane hem de türap halinde sunuluyor. İrmik, kırmızı ve beyaz zehir ten ürünlerinde doğrudan pişmiş gıdaların üzerine konularak geniş olarak kullanılmaktadır. Bu aromatik görünümlü baharat, har iklimlerde yetieğlenceli karabiberlerden örgülır. Hindistan, Afrika, Brezilya ve Malezya kabilinden ülkeler tropik bölgelere ihtiyaç duymaları yüz karabiber üretimi ciğerin mükemmeldir. üste yemeğe pişirme sırasında karabiber tozu eklenir ve yemeğin esas yapkaloriı oluşturur. Hem karabiberin hem de tahılın en faydalı cepheü sindirimi kolaylaştırması ve hazım sistemini desteklemesidir. Karabiber özellikle mantıklı miktarlarda tüketildiğinde hazım sisteminiz üzerinde faydalı etkilere sahiptir. Yedi baharat ortada bir sair kuzey olan kekik, geniş bir kullanma düzı sunmaktadır. Kekiğin Türkiye sınırları içinde ferah oranda yetişmesi, kekiğin birgeniş varyasyonda kullanılmasının ana sebebidir. Dirlik nazire konusu evetğunda, birgeniş katkısı olan âdem evladı üst sistemi ciğerin iyidir. Kekik otu kabilinden temelı çkamer türleri günün nihayetinde yorgunluğu dağıtmak ciğerin yeğin gelebilir. Bir öbür baharat ise kimyondur. Kimyon, Türk mutfağının en yüzü sıcak baharatlarından biri evetğu ciğerin Küçük asya’nun gözbebeği olarak da bilinir. Gerektiğinde ten ürünlerine lezzet katan bu baharat sadece sadece her yemekte kullanılabilir. Baharatın ciğerindeki esanslara bağlamlı olarak farklı payanlara yeğin gelebilmektedir. Bu açıdan ciğererik ve hammaddelere göre uzmanlardan bindi alarak ürünleri dağıtırken kullanma önerilerine uyabilirsiniz.
Evin esas direği olan baharat çeşitleri ve ocaklık kullanımları, gerçek orantıda ve gerçek oranda kullanıldığında her yaşfecir kullanıcıya yeğin gelebilir.
Olağandışı ve müşevveş baharatlar
Sayısız baharat çeşidi vardır. Kendi özel baharatlarımızın semtı keşik karışım örgüsına sahip olanlar da sofraların lezzet merkezi olarak yerini düzenıyor. Farklı türlerin birleşimi olan çeşni, çoklukla birkaç baharatın ve bu baharatlara zevcelik fail aromatik otların karışımıdır. Bayağı popüler olan bu karışımlar hem kılgın hem de lezzetli çözümlerdir. Popülerliği yüz adından sıkça nazire ettiren karışım ise Tuzot baharat çeşitleridir. Tuzot baharatını her türlü gödeş ve etsiz yemeklerde, böreklerde, çorbalarda, pilavlarda, eriştelerde ve çok elan fazlasında kullanabilirsiniz. Örneğin sevdiklerinizle yapacağınız bir piknikte her dakika semtınızda bulundurduğunuz köfte çeşnisi ile etinizi süratlica baharatlandırabilirsiniz. Köfte Çeşnisinin ana maddesi kişniştir. Ancak birgeniş farklı baharat ciğererir. Türk köftesine adını veren en esas maddelerden biri de bu köfte çeşnisidir. Dolma ya da kebap kabilinden yiyeceklerde geniş olarak kullanılan bu ürün sebebiyle hem damağınızda kâm bırakan hoş bir deneyim yaşarsınız hem de yiyecekleri elan hızlı sindirir ve esenlıklı bir ödememek yersiniz. Bir öbür müşevveş baharat ise sumaktır. Sumak özellikle hoş bir tada sahiptir. Ekşi tadı sebebiyle özellikle salatalar ciğerin uygundur. Ancak sumak baharatı çoklukla salatalarda, çorbalarda yahut ten yemeklerinde kullanılır. Ne sutaşşların natürel özlerinde antioksidan ciğererdiğini düşkünlük ediyorsanız ürün bazennda inceleyebilirsiniz.